23 juni 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Hoe keukenkasten worden geïnstalleerd

3 min read

Interior poster mock up living room with colorful white sofa . 3D rendering.

hoe keukenkasten worden geïnstalleerd

Een goed geplande en goed uitgevoerde keukenkastinstallatie zal resulteren in een aantrekkelijke en functionele ruimte. Als u van plan bent uw eigen kasten te installeren, moet u begrijpen hoe ze zijn geconstrueerd, zodat het montageproces soepel en probleemloos verloopt. Voordat u begint, is het verstandig om de stroom en het water naar het gebied waar u gaat werken af te sluiten om ongelukken te voorkomen die kunnen optreden bij het werken aan stroomvoerende circuits. Zodra het werkgebied vrij is, begint u met het meten van de ruimte en het markeren van een niveaulijn die u als richtlijn kunt gebruiken. Dan kunt u aan de slag om de kasten te installeren.

Het heeft meestal de voorkeur om de kasten op een muurstijl te monteren, dus gebruik een stijlzoeker om de locatie van elke stijl te lokaliseren en te markeren. Dit zal u helpen bepalen of de muren loodrecht (waterpas) zijn en zal u helpen bij de indeling van de bovenkast. Als de muren niet loodrecht zijn, moet u ze opvullen om dit te corrigeren voordat u verder gaat met de installatie.

Nadat de muren zijn voorbereid, begint u met het installeren van een metalen plaat met zelfborende schroeven tussen de noppen aan de bovenkant van de bovenste kastindeling. Bevestig vervolgens een tweede metalen plaat tussen de noppen aan de onderkant van de bovenste kastindeling. Monteer de eerste kast op de metalen plaat bovenaan en daarna de tweede kast op de metalen platen onderaan. Monteer de overige kasten op dezelfde manier.

Als u bovenkasten installeert, is het een goed idee om een grootboekbord of meerdere klampen – smalle stukken hout die worden gebruikt om frames en andere wanddecoraties te ondersteunen – aan de muur te monteren, net onder de 19,5-inch kastlay-outlijn . Dit zorgt voor een stevig platform waarop de kasten kunnen rusten terwijl u ze monteert, waardoor u een vlakke en loodrechte kastinstallatie kunt bereiken.

Begin met het lokaliseren van de noppen in de muur met een noppenzoeker en boor vervolgens 2-inch schroeven door de kast terug in elk van de noppen. Zorg ervoor dat de schroefgaten verzonken zijn, zodat ze niet zichtbaar zijn als de kast eenmaal is geïnstalleerd. Bevestig vervolgens de achterkant van de kast aan het grootboek of de schoenplaatjes met behulp van 3-inch #10 schroeven. Verschillende fabrikanten bieden speciale schroeven met ringkop aan die speciaal voor deze toepassing zijn gemaakt en die een ingebouwde ring hebben om te voorkomen dat de schroef uit de kop van de schroef glijdt.

Wanneer de eerste kast op zijn plaats staat, klemt u deze samen met trekkerklemmen om ervoor te zorgen dat de vlakken (kastfronten) gelijk met elkaar liggen. Als de gezichtsframes niet gelijk zijn, gebruik dan wigvormige vulplaatjes om ze aan te passen totdat ze zijn. Eventuele openingen aan de uiteinden van de kasten kunt u later ook afdekken met kasteindpanelen.

Plaats vervolgens de volgende kast over de eerste en zorg ervoor dat deze correct is geplaatst en dat de gezichten gelijk zijn. Zodra de tweede kast is uitgelijnd, gebruikt u C-klemmen om deze op zijn plaats te houden en plaatst u indien nodig houten vulplaatjes om de kasten waterpas te zetten.