24 mei 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Hoe golvend haar te stylen

3 min read

hoe stijl golvend haar

Er is veel om van te houden als je golven in je haar hebt. Ze zien er natuurlijk en moeiteloos uit, wat perfect is voor de zomer. Maar voordat je naar buiten gaat en een krultang pakt, is het belangrijk om te weten hoe je je golvende lokken moet stylen, zodat je de mooiste lokken krijgt die mogelijk zijn.

Eerst moet je je haartype identificeren. Er zijn eigenlijk drie soorten golvend haar, gebaseerd op de manier waarop je haar krult en droogt. Afhankelijk van je type variëren je golven van los en s-vormig tot meer gedefinieerd en zwaarder aan de uiteinden.

Ongeacht je golftype, je zult je willen concentreren op het gezond en levendig houden ervan. Dat betekent producten vermijden die natuurlijke oliën en vocht kunnen verwijderen. Het gebruik van een lichtgewicht leave-in conditioner is een geweldige plek om te beginnen.

Als je je haar eenmaal geconditioneerd hebt, probeer het dan te stylen met een product met een soepele fixatie en een hoge porositeit. Op die manier is de kans groter dat je je golven op hun plaats houdt en kroezen voorkomt.

Om je lokken soepel en handelbaar te houden, probeer je een hittebeschermer op je haar te gebruiken voordat je het krult. R + Co’s ONE Prep Spray ($ 22) is hiervoor een effectieve oplossing.

Een andere favoriet van haarstylisten is de Xtend Complexion Perfector van L’Oréal Professionnel, die op elk golvend haartype kan worden gebruikt. Het is een op gel gebaseerd product dat kan helpen om je golven vorm te geven zonder een zware, stijve textuur achter te laten.

Breng een dunne laag van dit product aan op je vochtige haar. Knijp het dan rond je hoofdhuid om de golven te definiëren. Daarna kunt u uw haar föhnen of aan de lucht laten drogen.

Je kunt je golvende haar ook volumineuzer en dikker maken door wat haarlak toe te voegen. Verdikkende haarspray helpt je lokken er dramatischer uit te zien, omdat het ze meer body geeft en de beweging van je golven versterkt.

Deze methode is geweldig voor lang of kort haar en gebruikt geen chemicaliën. Het is ook een veilige en zachte methode om te gebruiken, dus je kunt het zelfs ’s nachts laten zitten!

Als je halflang tot lang haar hebt, is de beste manier om golvende krullen te creëren het krullen van afzonderlijke lokken. U kunt hiervoor een krultang van 1,2 inch of een kleine stijltang gebruiken.

Voordat je begint, moet je je haar wassen met shampoo en conditioner. U hoeft het niet grondig uit te spoelen, maar u wilt voorkomen dat er zich een opeenhoping in uw lokken ophoopt. Volg daarna je stylingroutine en zorg ervoor dat je altijd een goede haarbevochtiger gebruikt voor krullend haar.

Breng vervolgens een haarspray of haarlak aan die je lokken licht vasthoudt. Je kunt ook een ionische mist of gel op waterbasis proberen.

Naast het gebruik van de juiste haarproducten is het ook belangrijk om een tangle teezer te gebruiken om je golvende haar te ontwarren voordat je het gaat borstelen of stylen. Dat komt omdat klitten je lokken er weerbarstiger uit kunnen laten zien en ze kunnen afbreken. Om je golvende haar in topconditie te houden, gebruik je een haarstylingproduct dat voedende ingrediënten bevat, zoals sheaboter of kokosolie. Dit zal ook helpen om kroezen te temmen en statische elektriciteit te verminderen.