13 april 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Een vloerlamp met kap kiezen

2 min read

vloerlamp met kap

Een vloerlamp met kap is een geweldige manier om een vleugje verfijning aan elke kamer toe te voegen. U vindt een breed scala aan lampen in stijlen die bij elk interieur passen, van eigentijds tot traditioneel.

Het kiezen van de juiste vloerlamp hangt af van verschillende factoren, waaronder het soort licht dat je nodig hebt en hoeveel ruimte je hebt om mee te werken. Sommige soorten vloerlampen geven veel licht, terwijl andere gericht zijn op zachte sfeerverlichting.

Sommige van deze lampen kunnen worden aangepast om verschillende soorten licht te geven door de armen of kappen te bewegen. Ze kunnen ook van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder hout en marmer.

Andere soorten lampen hebben meerdere lampen die dicht bij elkaar zijn geplaatst om meer gefocuste, smallere lichtstralen te geven. Ze kunnen een lamp met volledig spectrum bevatten of een andere technologie die licht uitstraalt op dezelfde manier als natuurlijk zonlicht. Deze technologie probeert objecten op dezelfde manier te verlichten als de zon, wat kan helpen bij kleurwaarneming, verblinding vermindert en het contrast vergroot.

Als je op zoek bent naar een vloerlamp die meer mogelijkheden biedt om de verlichting in je kamer te veranderen, kies dan voor een torchiere of clublamp. Torchiere- en clublamp-vloerlampen hebben meestal een naar boven gerichte reflectorkap die het grootste deel van het licht van de gloeilamp naar het plafond reflecteert, waardoor een zachte gloed van omgevingslicht in uw ruimte wordt geworpen.

Je kunt ook een lamp kiezen met een kap die het meeste licht van de lamp door de boven- en onderkant van de kap naar buiten stuurt. Dit kunnen ronde, ovale of kegelvormen zijn.

Als alternatief kunt u een trommelschaduw kiezen met strakke verticale zijkanten en ideaal is voor moderne of overgangsontwerpen.

Een andere populaire keuze is een stoffen of glazen kap. Deze lampen bieden een opvallend silhouet en worden vaak bij een stoel of in een hoek van de kamer geplaatst.

Een kap is een cruciaal onderdeel van elke verlichtingsarmatuur, omdat deze fungeert als het hoofdfilter voor het licht van de lamp. Het materiaal waarvan de kap is gemaakt, kan van invloed zijn op de hoeveelheid licht die wordt geproduceerd en of de kap een diffuus effect of een meer geconcentreerde gloed creëert.

Het oppervlak van de lampenkap kan van massief of doorschijnend materiaal zijn, maar over het algemeen is het het beste om een dichte stof te kiezen die het meeste licht naar boven en naar buiten uit de boven- en onderkant van de kap zal projecteren. De kleur van de lampenkap kan ook van invloed zijn op hoe deze eruit zal zien in uw kamer.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige, functionele optie die niet veel ruimte in beslag neemt, bekijk dan de Port O’Call vloerlamp van Crate and Barrel. Het is verkrijgbaar in zowel messing als bronzen afwerkingen, en de doorschijnende witte perkamenten kap verspreidt diffuus licht. Deze lamp heeft een driestanden schakelaar en past op een compacte TL of 150 watt gloeilamp.