13 april 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

De Pistillino-lamp van Studio Tetrarch

2 min read

pistillino

Een moderne klassieker, de Pistillino lamp van Studio Tetrarch werd ontworpen in 1969. Wanneer het licht wordt aangezet, produceert de ronde, verchroomde behuizing van de lamp een starburst lichtpatroon. De lamp wordt gratis geleverd met een verchroomde lichtbron en is te gebruiken als tafel-, wand- of hanglamp. Het is een icoon van modern Italiaans lichtontwerp.

Met een diameter van 30 cm is de Pistillino er in meerdere variaties. Valenti heeft een reeks versies van de lamp gemaakt die zowel wand- als plafondlampen zijn. Deze collectie was prijswinnaar bij de prestigieuze Compasso d’Oro, de meest prestigieuze verlichtingsprijs van Italië. Elke lamp in de serie heeft een verchroomde behuizing en een half verchroomde gloeilamp in het midden. Om een correct lichteffect te bereiken, is ook de lamp met spiegelkop nodig.

De Pistillino is te vinden in veel verschillende soorten materialen, waaronder hittebestendig gemetalliseerd verchroomd hars, verchroomd plastic en metaal. Elke lamp heeft een duidelijk elektrisch snoer dat eenvoudig te verstellen is. Als gevolg hiervan is het een van de meest aanpasbare lampen die ooit zijn geproduceerd.

Een andere versie van de Pistillino is de Spoetnik-versie, ontworpen door Studio Tetrarch. Deze lampen worden bediend met een elektrische kabel en hebben aan de bovenkant een verchroomde kunststof tentakel. Ze zijn er in verschillende maten, waaronder small, medium en large. De hoogte van de spoetnik Pistillino is 13 cm en de diameter is 30 cm. Hoewel de Spoetnik-versie niet dezelfde diffuse verlichting heeft, is het toch een van de mooiste lampen ooit gemaakt.

Of je nu kiest voor een wand- of een plafondmodel, de Pistillino is een iconisch ontwerp dat nooit uit de mode raakt. De gebogen vorm doet denken aan een sterrenbeeld en de reflecterende, op een bal gemonteerde armen creëren straalachtige schaduwen die het licht in uw kamer reflecteren.