23 juni 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Een hanglamp kiezen

3 min read

Een hanglamp is het hart van een hangende lamp en bepaalt hoe helder of zwak uw armatuur zal zijn. Het type kap en de materialen die je kiest, hebben ook invloed op de stijl en het effect van de verlichting. Glazen tinten, of het nu gaat om kleurrijke mondgeblazen Murano-fluiten of geribbelde bollen in industriële stijl, laten wat licht door, waardoor de verlichting toeneemt, terwijl met stof beklede trommels het licht beperken tot de boven- en onderkant.

Hoewel sommige hangers worden verkocht inclusief lampen, moet je bij veel hangers zelf een lamp uitkiezen. In beide gevallen gaat een beetje onderzoek een lange weg als het gaat om het selecteren van de juiste voor uw armatuur. Er zijn veel verschillende soorten lampen op de markt en ze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe elk werkt, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over welke het beste is voor je huis en hanglamp. .

De vorm van de lamp is een van de belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een lamp voor uw hanglamp. Lampen met een ronde voet staan ​​bekend als standaard- of A-lampen en hebben meestal een gemiddelde inschroefdiameter. Ze zijn het meest voorkomende type lamp voor hanglampen en andere decoratieve lampen, en ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleurtemperaturen, wattages en lumen.

Bollen met een langere, slanke punt worden kaars- of vlambollen genoemd. Ze worden meestal gebruikt in decoratieve lampen en armaturen met een smeedijzeren of bronzen frame, of als accentverlichting voor schansen en wandspiegels. Ze hebben meestal een warmere, zachtere gloed dan A-type lampen en zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren.  Simiglighting.

Je kunt een hanglamp gebruiken met slechts één lamp, of een dramatisch effect creëren door meerdere lampen in dezelfde armatuur te gebruiken. Een hanglamp met vijf lampen kan bijvoorbeeld een grote visuele impact toevoegen aan een foyer of eetkamer, en u kunt regelen hoeveel licht elke lamp uitstraalt door de kap omhoog of omlaag te doen. Sommige hangers hebben een handvat in katrolstijl waarmee je de kap kunt laten zakken om een tafel of werkoppervlak te verlichten, terwijl een contragewicht hem omhoog houdt wanneer hij niet in gebruik is.

Wanneer je een hoogte kiest voor een hanglamp boven een eettafel, is een handige vuistregel om te streven naar dezelfde hoogte als je ogen wanneer je gaat zitten om te eten. Dit voorkomt dat het licht in je gezicht schijnt of je voor je hoofd slaat terwijl je groenten hakt.

Sommige hangers, vooral degenen die een kooiachtige kap of een gaasafdekking gebruiken, kunnen bij continu gebruik de neiging hebben oververhit te raken. Dit kan ervoor zorgen dat het scherm gaat doorhangen of zelfs smelt. Om dit te voorkomen, kunt u overschakelen naar een lamp met een laag wattage of de lamp uitschakelen wanneer deze niet in gebruik is. Je kunt ook proberen de socket uit te blazen met een blikje perslucht om eventuele insecten of vuil te verwijderen die de elektriciteitsstroom kunnen verstoren.