16 juli 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Hoe tafellampbollen te vervangen

2 min read

De perfecte aanvulling op elke tafel of bureau, onze lamp combineert de eenvoud van de matglazen kap met de moderne elegantie van een geborsteld metalen voet. Deze gestroomlijnde, minimalistische stijl maakt het gemakkelijk om in elke ruimte te integreren en vormt een aanvulling op de meeste meubelstijlen. Een regelbare dimmerknop geeft u de mogelijkheid om uw gewenste helderheidsniveau aan te passen en een warme sfeer te creëren die perfect is om te lezen of gewoon te ontspannen.iduvel

Sommige afwerkingen lijken in de mode te komen en te gaan, maar verouderd messing lijkt een klassieker te zijn die niet meer weg te denken is. Of je nu het uiterlijk van een nieuwer armatuur wilt bijwerken of een geliefde lamp uit het midden van de eeuw de aandacht wilt geven die het verdient, dit eenvoudige en kosteneffectieve project zal een leuke en lonende ervaring zijn.

Voordat u aan de slag gaat, moet u ervoor zorgen dat u alle benodigde onderdelen bij de hand hebt. Sommige bouwmarkten en thuiswinkels hebben basislamponderdelen zoals stopcontacten, snoeren en stekkers, maar voor een bredere selectie van vervangende onderdelen ga je naar een verlichtingsspecialist of een online winkel die gespecialiseerd is in lampreparaties.

Knip met behulp van draadstrippers de uiteinden van het nieuwe snoer ongeveer een halve inch af. U moet ook het uiteinde van het oude snoer strippen, zodat er aan elk uiteinde ongeveer een kwart tot een halve inch blootliggende draad overblijft. Als het uiteinde van het nieuwe snoer met stof is bedekt, wikkel het dan met isolatietape om rafelen te voorkomen.

Verwijder vervolgens de kap en schroef de lamp uit de fitting. Knijp in de contactdoos bij de schakelaar om de schaal en de kartonnen isolator van de contactdop te scheiden (foto 2). Er kan een stelschroef zijn die de dop op de spil houdt; draai deze schroef los. Trek de fitting zo ver uit de schaal als de bevestigde draad toelaat; het is waarschijnlijk dat dit niet erg ver zal zijn.