4 december 2023

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Top 4 beste Nederlandse modeartiesten

4 min read

In het post-epidemische tijdperk is de mode sterk beïnvloed, en de ontwerpstijl is over het algemeen gericht op economisch ontwerp dat praktisch, milieuvriendelijk en duurzaam hergebruik is. Om objectieve redenen vinden de meeste menselijke activiteiten plaats op internet, en modeshows zijn daarop geen uitzondering.

Vandaag deel ik 4 van de beste modekunstenaars van Nederland met jullie. Laten we hun veranderingen en innovaties in het post-epidemische tijdperk begrijpen.

Dit artikel laat je kennismaken met:

  • Four Seasons Fashion Show – Duran Rantico’s Show
  • Milieuvriendelijk en duurzaam ontwerpconcept – merk Ninamounah
  • De meester van modeontwerp vergeten door de tijd – Feng Ling
  • Arnhem Fashion Design Festival 2021

De show van Duran Lantink

Duran Lantink is een Nederlandse ontwerper die in Amsterdam woont.

Het doel van Lantech is om een ​​duurzame, ethische en innovatieve collectie modeshows te produceren. Hij gebruikt afgedankte luxe kleding om modecollecties te creëren en zet zich in voor mode-innovatie.

In 2019 werd Lentico op de International Fashion Show bekroond met een Special Award van de British Fashion Council en de British Council en werd hij genomineerd voor de prestigieuze LVMH Prize.

Vandaag maken we kennis met zijn nieuwste online modeshow, de “springsummerautumnwinter 21”-collectie, en het is vermeldenswaard dat hij de ogen van het publiek op de eerste rij heeft vervangen door tientallen live uitgezonden drones. publiek van redacteuren, fotografen en KOL’s, zijn modeshows de digitale wereld ingegaan, waardoor de deur voor meer mensen is geopend, en iedereen kan de eerste rij gast van de modeshow zijn.

De show van Duran Lantink

Milieuvriendelijk ontwerpconcept – merk Ninamounah

Ninamounah is een in Amsterdam gevestigd merk, geleid door creatief directeur en ontwerper Ninamounah Langestraat, die uitblinkt in het gebruik van biologische methoden om modeontwerp te ontleden om diepere culturele implicaties te ontdekken, met de nadruk op experimentele ontwerpmode die de fysieke en psychologische structuren overstijgt.

Ninamounah creëert een ongewone alledaagse – die verder gaat dan de comfortzone van mode en de dierlijke kant van de mens verkent. “We zijn allemaal dieren in culturele kleding”, zei ze bij het beschrijven van haar ontwerpconcept.

In maart 2021 betrad het merk Ninamounah voor het eerst het podium op Paris Fashion Week met hun Fall/Winter 2021-collectie en presenteerde hun voorstel voor de Fall/Winter 2021-collectie, “Seduce Me”. De serie bracht beeld en geluid op de catwalk samen en opende een nieuw hoofdstuk in het ontwerppad voor het Amsterdamse modehuis.

Milieuvriendelijk ontwerpconcept - merk Ninamounah

“SeduceMe” haalt inspiratie uit de natuurlijke wereld, roept de dierlijke kant van het publiek op en vertaalt de esthetiek van dit complexe dierengedrag in kostuumkunst; de digitale performance simuleert een dierlijke dans, met modellen die om elkaar heen cirkelen, in Move free in the ruimte en ontdoe je van de beperkingen van traditionele catwalks.

Wat vooral opvalt, is dat in deze modeshow oude materialen met een specifieke geschiedenis worden hergebruikt, en na het splitsen worden de sporen van het verleden gecombineerd met het concept van de toekomst, door de “geschiedenis van het verleden” te integreren in de ” modern experiment “Design” om de menselijke impact op het milieu weer te geven.

Het resulterende driedelige leren trainingspak, Frans lijfje en maatpak met krijtstreep vermengden conflict en contrast tot nieuwe vormen die ofwel heel mannelijk, heel vrouwelijk of iets daar tussenin waren.

Milieuvriendelijk ontwerpconcept - merk Ninamounah

Door de tijd vergeten mode – designmaster Feng Ling

Anders dan de ontwerpen van de eerste twee ontwerpers die vol zitten met technologie en milieubeschermingsconcepten in het post-epidemische tijdperk, is het ontwerp van Fengling altijd in de voorhoede van de tijd geweest. Ze durft de traditionele ontwerpstijl uit te dagen, uit de verleden en ga naar de toekomst.

Het is jammer dat haar avant-garde hippie-stijl ontwerp uit de tijd is geboren en lange tijd is vergeten door de tijd.

Gelukkig straalt goud altijd.Het ontwerp van Fengling keerde in 2003 terug in het gezichtsveld van het publiek door de kans om op de Parijse modeshow een eerbetoon te krijgen van een bekende Nederlandse ontwerper.

Overdreven hippie-stijl, beschilderd met felblauwe oogschaduw, kleurrijke lippenstift, retro metalen oorstekers en zeer persoonlijke kleding, de bijna 80-jarige man kiest ervoor om vast te houden aan het modeontwerp Ga vooruit op de weg, sta weer op het podium van modeontwerpkunst, en toon uw stijl zonder voorbehoud.

Door de tijd vergeten mode - designmaster Feng Ling

Laten we vandaag Fengling binnenlopen, Fengling leren kennen en een kijkje nemen in de moderoute van deze meester.

Arnhem Fashion Design Festival 2021

Naast fantasierijke ontwerpen is modeontwerp ook het interpreteren en reflecteren op maatschappelijke vraagstukken vanuit de dimensie van het leven, die vol filosofische implicaties zit.

Het Arnhem Fashion Design Festival 2021, met thema’s als consumentisme, gelijkheid, het creatieve proces, etc., is een jaarlijks festival opgezet door de Nederlandse stad Arnhem om design te vieren. Het festival is rijk aan inhoud, waaronder tentoonstellingen, modeshows, optredens en verschillende activiteiten. Hier krijgen ontwerpers en kunstenaars uit verschillende vakgebieden een eigen podium.

De ontwerpen van de Nederlandse modeontwerpster Beth Coster zijn inclusief en empathisch. Als modeontwerper is hij meer een kunstenaar.Naast kleding werkt hij vaak aan productontwerp, kunstinstallaties, prestatieplanning, enz.

Arnhem Fashion Design Festival 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *