24 mei 2024

Dianfashion

Beste mode-site voor het delen van inhoud

Dingen die u moet weten voordat u geld cadeau geeft

3 min read

gift moneyCadeaugeld is een geweldige manier om uw waardering te tonen aan degenen om wie u geeft. Maar er zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden voordat u het weggeeft.

Zorg er eerst voor dat de ontvanger op de hoogte is van het doel van het geschenk en de fiscale implicaties. Een cadeaubrief is een goede manier om het bedrag van de donatie uit te leggen en hoe het zal worden gebruikt. Het is ook een goed idee om een bankafschrift mee te sturen waaruit blijkt dat het geld op de rekening van de ontvanger staat, en een ontvangstbewijs van elke overschrijving van de rekening van de schenker.

Als het geschenk helpt bij een aanbetaling, moet u ervoor zorgen dat de geldschieter er ook van op de hoogte is. Dit kan voorkomen dat ze u een lening weigeren op basis van het geld of u meer rente in rekening brengen dan nodig is.

De geldschieter wil minimaal 60 dagen een volledige geschiedenis van uw vermogen zien voordat u een hypotheek aanvraagt. Als u een grote aanbetaling van een familielid heeft ontvangen, zorg er dan voor dat u dit documenteert voordat u een hypotheek aanvraagt.

Verschillende soorten leningen bieden hulp bij aanbetalingen en afsluitingskosten, waaronder VA-leningen, USDA- en FHA-leningen. Deze aanbetalingsprogramma’s kunnen het bedrag dat u nodig heeft voor uw huisaankoop verlagen, of u zelfs helpen in aanmerking te komen voor een betere lening.

In de meeste gevallen wordt een geschenk van een familielid beschouwd als een aanvaardbare bron van aanbetalingen. Het kan echter zijn dat u stortingen moet uitleggen die hoger zijn dan de helft van de waarde van het totale maandinkomen van uw huishouden of die hoger zijn dan 1% van de aangepaste aankoopprijs of getaxeerde waarde van uw woning, afhankelijk van wat het hoogste is.

U moet een gedetailleerde geschenkbrief bij uw hypotheekaanvraag voegen, met de naam van de schenker, hun relatie met u en de datum waarop u het geschenk hebt ontvangen. Dit document moet ook worden ondertekend door zowel de donor als de ontvanger.

Een geschenkbrief moet ook bevestigen dat de schenker het geschenkgeld niet heeft ontvangen van iemand die betrokken is bij de verkooptransactie van het huis, zoals de verkoper, makelaar in onroerend goed, aannemer of hypotheekbankier. Daarnaast komen de gever en de ontvanger overeen dat de gift niet hoeft te worden terugbetaald.

Een andere overweging bij het overwegen van een schenking voor uw woning zijn de fiscale gevolgen van de overdracht. Er zijn bepaalde vrijstellingen van de IRS-schenkbelasting die van toepassing zijn op bijvoorbeeld schenkingen voor onderwijs of medische kosten.

Voor het grootste deel is elke gelduitwisseling die niet onder deze uitzonderingen valt, onderworpen aan de IRS-schenkbelasting. Dit omvat bijna alle geldelijke uitwisselingen tussen een man en vrouw als beide echtgenoten Amerikaans staatsburger zijn, alle geldelijke uitwisselingen tussen een persoon en een onderwijsinstelling om collegegeld of medische kosten te betalen, en alle geldelijke uitwisselingen die rechtstreeks aan een medische of onderwijsinstelling worden betaald zonder aan een derde te worden gegeven.

U moet alle belastbare schenkingsbedragen opgeven in uw belastingaangifte. Gelukkig heeft de IRS een jaarlijkse limiet van $ 16.000 per persoon (of $ 32.000 per getrouwd stel) die u kunt weggeven zonder te worden belast.